Hi there all my loyal readers, I'm sorry to have let U down, but nowadays I have very limited time due to parties and friends, past and future travellings.

I try to sum up my last week, just very shortly. It was nothing interesting in it, really! Monday-Tuesday, I went to the Saullekts, and after that, on Monday, I was really down because Ági has just left. I missed her so much, and also, I missed someone in her person to whom I can talk to in Hungarian. Also, it was great that she was a great helper of mine...! On Wednesday, I went to Gundega and to her family, and on Thursday, it was really nothing special, just another day. But on Friday! We (Ucha, Dina, Veroni) went to the Secondary Grammar School in Sigulda and we talked about our countries and languages in front of students! It was wonderful! Then we had a very tasty and delicious lunch at the school canteen, and we continued our lectures. Inara was wonderful, I still have to write her a letter in which I say a big thank you for her organization! And also, there was another Latvian girl, who studies Japanese and she was talking about Japan and the Japanese language.

At the end, we had Chiara's goodby party, but that's already another story. Basically, after school I only ran: to shop, from shop, to saullekts, from there, to Merkis, filmclub, and after that, for the train!

 Teljesen hétköznapi napjaim voltak, talán egy picit rosszabb kedvem volt múlt héten azért, mert elment Ági. De nem volt semmi más bajom, tényleg! A péntek az izgi nap volt, a többin meg ment minden a szokott, rutinos útján. Szóval pénteken az itteni suliban voltunk, Dina, Ucha, Vroni volt még velem. Nagyon jó volt, bár már a végén meguntam Magyarországról beszélni. Volt egy másik (lett) lány is, Sanitāre, aki a japán nyelvről beszélt, mert elsős az egyetemen, japán szakon. Ő lettül beszélt, de nagyjából így is értettem. :)) Nagyon jó volt, bár az volt a furi, hogy itt idősebb gyerekeknek adtunk elő, és egyrészt nem voltak olyan lelkesek, mint a juglai középiskolában, másrészt meg annyira aktívak sem - vagy csak azért, mert sokan voltak? - és nem mertek annyit kérdezni. Azért nagyon jó volt, csak a végére elfáradtunk elég rendesen. A suli menzáján ettünk, az is jó volt, finomat adtak! :)) 

(((((( NAGY zárójelben jegyzem meg, de most jutott eszembe, hogy múltkor, mikor voltunk a juglai suliban 2 lány körbevezetett minket az iskolában. :)) jó volt. Csak gondoltam, említést teszek róla, mert nem emlékszem hirtelen, írtam-e erről vagy sem..))))))))

Az iskolával még nem ért véget a nap - szaladtam haza (Ucha táskájával, benne a fényképezőgépe), naptárak, amit a suliból kaptunk, utána Saullekts, de oda már teli táskával és laptoppal mentem (a hétvégét Rigában töltöttem) - mert filmklubot szerveztem a Merkisben, plusz, utána futottunk az utolsó előtti vonatra, hogy elérjük... és már mentünk is oda, Dinához, akinél Chiara búcsúpartija volt! De ez már egy másik történet...

Jó éjszakát mostan! :))

Szerző: elzazi  2012.02.03. 07:54 Leave a comment

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr294041870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása