Ma délután egy olyan bácsinak a szülinapján, vagy évfordulóján voltunk, aki a Ceribu Sparni főtámogatója. Minden évben szokott ilyen ünnepséget rendezni. Kiderült, hogy Santanáék azért mondták, hogy munka, mert ezzel kapcsolatos, de persze csak játék és szórakozás volt az egész! :) Nem is Siguldában voltunk, hanem a turaidai vár mellett (kocsival mentünk, Fatih vezetett). Ennek a bácsinak van itt egy háza (de ha jól vettem ki, nem itt él, csak nyaranta jönnek le ide), nagyon szép, kis zsúpfedeles házikó, tanyácskának is mondanám, de állatok persze nem voltak.

Képzeljétek, még skótdudán is tud játszani! Nagyon meg volt tervezve az egész: először skót dudán játszott és felvonták a skót zászlót, majd tipikus skót játékokat játszottunk: versenyezni kellett, ki dobja messzebbre a gumicsizmát, volt vasgolyógörgetés (egy lyukba kellett beletalálni, de ez senkinek sem sikerült, szóval ezért mindenki kapott kis cukorkát), (a gumicsizmásat gondolom, mondani se kell, Fatih nyerte...), aztán volt még olyan csapatverseny, hogy kanálban kellett vinni tojást, de fatojást csak, szóval az is vicces volt, és a végén kötélhúzás. A kötélhúzást mi nyertük! :) Vegyesen, mindenhol voltak kicsik is, nagyok is. Nagyon vicces volt!

Utána volt a kaja. Bográcsoztak és nem hiszitek el, de gulyásleves volt!!!! Ez halálkomoly! Vaddisznóból készült és a színe is olyan volt, mint a MI MAGYAR GULYÁSUNKNAK, ízre egy picit kevesebb só volt benne talán, de amúgy teljesen ugyanaz volt! Annyira finom volt, jól belaktam tőle. Persze mindent megkóstoltam, a kolbászt is, a tésztát is, az uborkát is, a végén még süti is volt - de a gulyásféle volt nálam a favorit. Még most is összefut a számban a nyál, ha visszagondolok rá :))

Utána még volt egy játék, aminek az az angol neve, hogy "Tossing the cabler", és egy baromi nagy farudat kellett ellökni - na én azt már nem mertem bevállalni, mert jó nehéz is lehetett, meg még nem emésztettem meg a kaját addigra. :)) Kis pihenő után még énekeltünk lett dalokat (a bácsi skótdudán kísérte végig), meg táncoltunk is sokat. Körülbelül 7-re értünk haza, mikor Santanáék mondták, hogy Riga ezen a hétvégén "ünnepli" 801. szülinapját, és menjünk be a városba, hátha vannak programok. Ok, mondtuk, miért ne, de aztán 10 perc múlva felhívtak minket, hogy ma nincs program, ennek ellenére, ha szeretnénk, bemehetünk Rigába, szívesen bevisznek minket. Végülis mondtuk, nekünk mindegy, szívesen megyünk, de miattunk nem kell... Mivel igazándiból mindenki rá volt kattanva a Riga-témára, hamar döntésre jutottunk. A kocsiban jutott eszünkbe, hogy partihoz lenne a leginkább kedvünk, de ezt nem lehetett, hiszen velünk volt Dinára is. Aztán az egyik külvárosi bevásárlóközpontnál megálltunk, mert Zsannának eszébe jutott, hogy vennie kell Dinárának az  évkezdésre (most lesz elsős) pár új ruhát, esetleg füzeteket, szóval picit megállunk, aztán mehetünk be az óvárosba, beülni valahova. A kis várakozás kb. 2 órán keresztül tartott :)) sok mindent vettek, mi meg csak nézelődtünk, végül befutottunk még a pláza boltjába is, ahol is Zsanna megvendégelte a kis csapatot egy-egy darab jégkrémmel. Mire hazaértünk, már nagyon elálmosodtunk, úgyhogy most megyek is aludni: Arlabunakti!

Today we had a party which was organized by the Ceribu Sparni sponsor, a Scottish man. It was very interesting, as he played the bagpipe and was wearing Scottish kilt! After that, we had games: like throwing the "wellie" :) and tossing the cabler, and everyone got some bonbons or snacks who took part. After that, we had lunch, imagine, it was GOULASH soup - for me, of course - and it was from wildpig. Of course, there were noodles, there were salads and other sausages as well, but for me - this soup was the best in the day. :)) We could also taste the cake what was given for the man as a present, it was very fine, as well. Finally, the man was playing the bagpipe and we danced traditional Latvian and Scottish dances.

Just to feel a little bit, how I felt myself, listen to this.

In the evening, we got back at 7pm and we decided to go into Riga. It was fun but we only had time for some shopping. :))

Szerző: elzazi  2011.08.20. 22:02 1 comment

Tags: game shopping santana bagpipe riga dinara fatih zanna scottish event scottish food

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr53167654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.csilla 2011.08.21. 13:56:08

aaaa gulyásleves...falnám! :)
Jó kis nap lehetett! Pussz
süti beállítások módosítása