Kedves Dina és Ádám!

Drága Szüleim, és Kishúgom!
 

Szerencsésen megérkeztem Lettországba!

 

Actually, this story begins yesterday afternoon. Do you have any ideas how to pack for a whole year? For 4 seasons? Etc...? Me not... I had to argue about food with Mum, but finally she packed it for me. And... there were no problems with the flights, nor with my baggages. Dace was waiting for me in the Riga Airport, and took me to Sigulda. Then we had dinner and met my future-volunteer-mates, Ulyana (Ukraine) and Fatih (Turkey). We bought SIM card for me, I got money, then took a little walk in town, and did some shopping. We also wanted to go to our workplace, but there came a heavy rain, so we decided not to go there. I'm here, ready to sleep, with a smile on my face, due to you, my friends, who wrote so many nice e-mails and posts to me. Love ya! 

Oh, almost left out: we have a little kitty :)))))

Na szóval,végülis  nagy harcok árán került pörkölt is a táskámba.... de nem baj, a plusz  kilót nem számolták fel, a check-in csaj csak bólintott egyet, hogy jó, elfogadjuk, így nem rövidítettek meg 15 euróval. Még a boarding előtt vettem egy nagyobb adag pirospaprikát, meg egy fél literes üdítőt magamnak.

Azt hiszem, a bodzaszörp után a repülőgép felszállása a második legjobb dolog a világon. :) Mikor wúúúh és már fent is vagy :) Az nagyon jó! A repülésnek amúgy 3 fázisa van: 

1) mikor felszállsz, olyan, mintha vidámparkban lennél, aztán egyszercsak oldalra dőlsz és legóvárost látod, ahol gyufás skatulyákból, vagy dominókból vannak a tömbházak is :) 

2) mikor Te vagy a google earth vagy google maps felderítője, mindent felülről látsz, és minden minden tök jó, kivéve, ha épp borús az ég - mert akkor csak a fagyigombóc alakú és egyéb formájú felhőket látod.

3) mikor leszállsz, de leszállás előtt még nem volt olyan utam, hogy ne kerültünk volna légörvénybe....

Ja, és amúgy ilyen kis fapados géppel mentünk, kettes székek voltak rajta. Szerencsére nem ült mellettem senki. (Ilyenkor mindig attól félek, hogy valaki hányós ül majd mellettem, és akkor én is rosszul leszek. Szerencsém volt, nem.) Viszont, az jó volt, hogy bár az AirBaltic fapados, de nem kellett a helyekért küzdeni, mert azt is ráírták egyből a boarding passra. :) 

Amúgy az út nagy részében aludtam.

A legjobb a landolás volt. :) Elénk tárult a Balti-tenger teljes valójában! Homokos part, azúrkék tenger... csodás volt. :-) 

A többit holnap, mert már nagyon fáradt vagyok, és itt már lassan 1 óra van.....

Jó éjt! :) 

 

Ui.: van egy kiscicánk :)))

Szerző: elzazi  2011.07.22. 23:52 Leave a comment

Tags: plane latvia baggage baltic sea

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr113090349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása