Munka felé menet elterveztem, hogy majd a lakásról fogok ma írni egy picit, merthogy - gondoltam - , úgysem történik ma semmi érdekes. De, történt. :-)

Először is ma már Fatih is dolgozott, és Arvids is benézett pár percre - ő még ki volt készülve a négy napos tengeri túrától, a képekből ítélve nem sokat aludtak... De nem is ez a lényeg, hanem, hogy tegnap, mikor megérkeztek, épp a Macskákból játszottam a Moonlight c. betétdalt, amire ők ketten táncra perdültek. Kb. mindenki fuldoklott a nevetéstől.

De igazság szerint nem tudtam eldönteni, hogy akkor kaptam-e nagyobb röhögőgörcsöt, mikor a két srác tegnap táncolt, vagy akkor, mikor Fatih Svetlánát, (Svet-et), az egyik személyzeti nénit ugratta. Szóval vidáman telt a nap. :D

Ám ez még csak az első esemény, ami történt. Reggeli után (kolbász, sajt, kenyér, paradicsom, majd zabkása) kb. 2 órán keresztül zongoráztam a rakat új nagyimnak és nagypapának (Santana hozott kottákat, és abból válogattunk. Képzeljétek, kaptam még Santanától két füzetet is, valamint egy lapra hasznos lett kifejezéseket írt fel. Az egyik füzetből majd kiszedem a lapokat és azokra felírom a cirill betűket, hogy tudjam gyakorolni. :)) ).

Eljött a 11 óra, szokás szerint, jött Irmához a lánya, meglátogatni. Kicsit megijedtem, mert az előző napról már ismert evangélikus lelkész is jött vele, és én azt hittem, hogy kb. most adják fel neki az utolsó kenetet. Furcsállottam is volna, mert az egy dolog, hogy nem lát, de azért nincs rossz bőrben - csak nem mer mozogni, ezért fekszik. És jókat is beszélgetünk, szellemileg friss, és tájékozott, pl. tudta, hogy Budapest Magyarország fővárosa, és ilyesmik.

Aztán Santana a fülembe súgta, hogy a lelkész tud angolul, vele tudok beszélgetni, ha akarok, a későbbiekben. Közben az egyik nővér is kijött, a lelkésszel beszéltek valamit, én csak annyit hallottam, hogy ungaréze, meg hogy latvisu nee, meg hogy anglisku. Erre odajött a lelkész és szó szerint ezt mondta: "I appreciate it that you have had conversation with my mother-in-law, I would like to thank you for it, very much. Should you be any happening, any business, or something else, you are welcome in our place. Church masses are held from 11 am, on Sundays. Should you need anything, you are welcome." (Vagyis: nagyon hálás, hogy beszélgetek az anyósával, és bármilyen gondom van, segítségre van szükségem, csak menjek, ja és amúgy az evangélikus istentisztelet vasárnap van.) Néztünk egyet Santanával, és őszintén szólva, nem is értettem, mit köszönget, hiszen ez a munkám, végülis ezért vagyok itt, hogy beszélgessek az idősekkel, na meg, az is furi volt, hogy valami business-t emlegetett - hazaérvén az tűnik a legkézenfekvőbbnek, hogy biztos arra gondolt, ha akarok vele beszélgetni valamiről, ami lelkileg nyomaszt, vagy szükségem van segítségre a munkához, akkor csak keressem bátran. :-) 

Ők tehát annak a 22 éves Peter nevű fiúnak is a szülei, akiről Irma is olyan sokat mesélt. :-)

Ma viszont nem tudtam megetetni Irmát, mert megjött Zanna és a bankba kellett mennünk. Képzeljétek, kiderült, hogy már rég megnyitották a bankszámlát - akkor nem értem, miért hívogatták Gintát biztosítékért, hogy honnan lesz pénzem, meg ilyenek... Érthetetlen, de hát mindegy. A bankot is hamar letudtuk, (kedden már lesz bankkártyám és pénzem :) ), aztán utána visszamentünk ebédelni a Saullekts-be (egyik személyzet szólt nekünk: intett a kezével, meg evést imitált, közben mondta, hogy nyami-nyami, szóval ebből tudtuk meg, hogy nyomás ebédelni :D - és ma sült csirke volt, krumplival, meg utána kaptunk fahéjas csigát, szóval tényleg nyami nyami volt. :) ).

Utána Zanna jött értem, és elmentünk orvoshoz, aki írt krémet a lábamra - talán emlékeztek még, meséltem, hogy picit meg volt dagadva a turaidai túra után. De ne aggódjatok, már minden rendben vele, azt is mondta az orvos, hogy csak pihentetni kell, áztassam forró sós vízbe, de azért biztonságosabban érzem magam, ha itt is van Feketenadálytő krémem - ami ugye nagy eszesen otthonmaradt....

So, in a nutshell: when I was going to my workplace today, I had some thoughts what I'd be writing today, but some really interesting things had happened, so, I'll talk about our flat later. :) 

I played the piano all morning - Santana brought me lots of sheets, so it was great :)) - when a priest came with Irma's daughter and for a moment I was scared, maybe Irma is going to die. But no, it turned out, that the priest is her son-in-law, who came to me when I was playing the piano and told me how much he was grateful for talking to his mother-in-law and in any help I need, I can turn to him, as well. :)) Nice man. :)) And I'll definitely go some masses on Sunday. Anyway, his English was just sooo perfect, I guess, he lived in England or in the USA for some years. Anyway, we'll  have time, and we can talk, so I think, I'll catch the opportunity to talk to him.

After that, I could not feed Irma today, because we had to arrange the bank issues - I'll have my card on Tue - and they already had had my bank account nr, I just don't understand why they did not call us... After bank, we had lunch (chicken + potato, yummi - oh breakfast was purdu (LV), and cheese, sausage and bread. :) ). After that I saw the doctor - Zanna gave me a lift there, too - and she prescribed some cream for my feet. Anyway, I'm feeling well, it's just sometimes hurting, when I walk a lot, so don't worry about me! :) I guess, I put my slipperies too tight when walking in Turaida, that's why I had them swollen. But now it's ok, you really need not to worry about me :))

Have a nice Friday evening!

 

Szerző: elzazi  2011.07.29. 15:32 1 comment

Tags: piano priest mass breakfast santana doctor lunch irma zanna latvian food old people home bank account latvian language

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr673109936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikel von Berlin 2011.07.29. 17:57:00

Playing the piano? WOW! I didn't know you knew it! It must be wonderful to listen to you. I'm happy you're having fun!!!

Spanish regards, dear!
süti beállítások módosítása