Tudom, tudom, nem így írják. De íme a recept. Imádom. És együtt főzni jó dolog. :) Még akkor is, ha nem segítek, csak nézem. Tanulok :P

Hozzávalók: 

- paradicsomszósz
- két csirkehát
- húsleveskocka
- fűszerek, liszt

A csirkét megfőzzük a húsleveskockás vízben, majd miután megpuhult, kikapjuk, és apróra vágjuk. Óvatosan, mert forró! 

Közben elkészítjük a szószt, miközben a csirke fő: paradicsomszósz, bele pirospaprika (ízlés szerint). Jól elkeverjük. Hogy jobban feloldódjon a por, ne legyen csomós, hozzáönthetünk egy kevés húslevet. Ugyanezt a liszttel is, szintén elkeverjük (fél-egy kanál liszt elég lesz). Miután a szósz nem csomós, a húst is apróra vágtuk és visszatettük a húsleveskockás vízbe, hozzáadjuk a szószt, és várunk, míg az ízek összeforrnak. Jellegzetes ízét a borstól nyeri el, melyből ebbe a levesbe egy csipetnyivel többet rakunk. :) Ízlés szerint sózzuk, természetesen, ezen kívül kerülhet még bele bazsalikom is, meg mindenféle fűszer. :)

Lehet hozzá kis lisztes kockákat csinálni (de nekem úgy nem finom). Ha főtt krumplit rakunk bele, az is finom - a krumplit héjában főzzük meg, külön. Lehet ízlés szerint variálni, paradicsomosabbra, szószosabbra, sűrűbbre... ahogy tetszik. :))

Szerző: elzazi  2011.11.06. 20:44 Leave a comment

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr843359409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása