Dear all,

today I did not have a hard day. I was with Santana half of the day. I had breakfast and lunch, too, in Saullekts. Today we took another old woman to pick up the apples and we were playing cards, as well. We gave handmassage another lady.

Tomorrow, Santana won't be able to come with me in the morning, but we go into the centre for shopping. :-)

Ma tehát nem történt túl sok érdekes dolog: csak két idős nénivel voltunk együtt, egyikkel almát szedtünk, a másiknak pedig megmasszíroztuk a kezét. Az almaszedős nénivel aztán kártyáztunk is. Neki nagyon fontos, hogy mozgásban legyen, mindent megcsinál, amit mondunk neki, viszont magától semmit nem csinál, csak üldögél, ami viszont nem tesz jót a lábainak, azokat mozgatni kell. Meglátogattuk Zelmát is, már el is készült azzal a pár zoknival, amit tegnap még javában kötögetett.

Még mindig küzdök azzal, hogy lettül nem tudok, de sajnos csak jövő héten kezdem az órákat. Remélem, gyorsan fogok vele haladni, ha kell, majd előre tanulok.

Ma már az intézetben ebédeltem és reggeliztem is, reggelire ilyen fagyasztott hús volt, picit a disznósajtra emlékeztetett az íze. Készítettem róla fotót is, egyébként nagyon finom volt! Ebédre nem volt leves, helyette olyan tejes desszert volt, mint múltkor. A különbség most az volt, hogy ilyen almakompótos cucc volt benne, ez sokkal finomabb volt, mint a szombati ribizlis bigyó. :-) Úgy látszik, a lettek szeretik ezeket a tejbe-rakunk-turmixolt-gyümölcsöt cuccokat, nekem eddig annyira nem bejövős. :)) (Biztos vagyok benne, hogy azért hiányozni fog....)

Holnap - ha minden igaz - kapunk kottákat és tollast. Merthogy, az idősek otthonában van egy zongora is. Tollas pedig nekünk, Ulyanának és nekem, mert tegnap este sétáltunk egy jó két és fél órányit,találtunk egy szuper kis parkot, benne játszótérrel. Sokan ott labdáztak, volt olyan család, akik biciklivel jöttek, meg mindenféle játék volt ott. Teniszpálya is van, de egyikünk sem tud teniszezni. Majd kérünk az intézettől, vagy az itteni barátainktól. :)) Amíg még jó idő van, esténként nem árt a kis testmozgás (hiába van haspadom a szobában...)

Szerző: elzazi  2011.07.26. 14:29 1 comment

Tags: piano breakfast santana lunch sunrise old people zelma latvian language

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr223100853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása