Ma Pärnuban voltunk, egy konferencián, ami a mozgássérült gyerekekről szólt: hogyan kell velük foglalkozni, hogy lehet őket fejleszteni, stb. Pärnuban rendezték, az észt-lett kapcsolat jegyében, egy full extrás hotelben. Persze semmit nem értettem az egészből, hiszen a tolmácsolás is csak lettül vagy észtül ment - de sebaj, igyekeztem nagyon figyelni, hogy új szavakat tanulhassak. Meg a konferencia alatt megírtam a lett házimat holnapra. Szal legalább a házim kész lett, ha élhetek ezzel a bugyuta szóviccel... :DDD

Valamelyik nap a múltkor szidtam itt Nektek a finn konyhát - elfelejtkeztem a füstölt lazacról. Merthogy ma az volt ebédre, a hotelben kaptunk ebédet is (az egész részvétel meg minden együtt 5 €-ba került, és a konferencián kaptunk egy csomó mindent: kiskönyvet, kulcstartót, tudjátok, ilyen reklámcuccokat). Szóval az árban az ebéd is benne volt és füstölt lazac volt... Nyami-nyami. Meg utána gyümölcssaláta, süti, minden, amit csak el lehet képzelni. :)

Úgy volt, hogy a konferencia után elmegyünk a tengerpartra, vagy legalább várost nézünk, de sajnos megcsúsztunk, mert a kapcsolattartás jegyében készítettek közös képeket is, mindenki kapott egy oklevelet, hogy részt vett a konferencián, majd elbúcsúztunk és utaztunk haza. Útközben még megálltunk Pärnuban egy nagy bevásárlóközpontban, mondván, hogy ott - az €-ra való átállás ellenére - minden olcsóbb, mint itthon, Lettországban. Hát szerintem annyira nem, na jó, a chipsek terén mégiscsak, de nem, nem csábultam el :)) Mert pl. itthon olyan 400-500 Ft körül van egy 90 gr-os chips, ott meg a nagyobb, 125 gr-osok kerültek 275 Ft-ba (saccperkábé lat/Ft és €/Ft árfolyam). Viszont helyette vettem fél kiló édességet, tudjátok, ilyen finn módra, amikor egy csomó gumicukrot lehet pakolni egy zacsiba, meg mindenféle más cukrot és csokit, és az egésznek van ára kilóra nézve. Ez tényleg olcsó volt, 8 € volt kilója! (Anno 2 éve Finnországban 10-12 €/kg-tól kezdődött, és ez még az olcsó kategória volt, volt, hogy 15-18 €/kg is volt!)

Egész úton hazafelé aludtam, ja, hát igen, mert elfelejtettem mondani, hogy ma reggel 7-kor indultunk... Azért jó volt egy picit világot látni :)) még ha ebbe a kisvárosba egyszer vissza is jövünk, mert a Spa Hotel konferenciatermén kívül bizony nem sok mindent láttunk :))

Today we took part in a conference which was dealing with disabled people and rehabilitation. Although I did not understand a word, I felt very well. It's a pity that we have not had time to look around in Pärnu, must be a nice Estonian town. When we did a small shopping in a shopping hall, I remembered Finland, all the time. :) And well, I must say, I love smoked salmon ;) But, due to the 6-hour travelling (there and back), I'm very very tired. (At least, I got to know Nora, Ilze's daughter who is a very nice girl :)) ).

 

Szerző: elzazi  2011.08.25. 21:02 Leave a comment

Tags: conference bus ulyana estonia pärnu finnish food shoppping

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr613180566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása