Tehát vasárnap Rigának vettük az irányt.

(Ezt azért, mert ma Deftones ment a tv-ben és eszembe jutott, hogy annyit hallgattam, ca. 8 évvel ezelőtt...)

Na szóval, a vasárnapi nap folyamán kiderült, hogy egy főváros felfedezésére nem elég 4-5 óra, ahhoz sokkal több kell. :-) Feltéve, ha nem késsük le a buszt! (Szerencsére, fél órával később volt vonat, szóval annyira sok időt nem vesztettünk).

Azért ahhoz képest, hogy kevés volt az időnk, elég sok helyen jártunk. Négyen mentünk: Sam, Kati, Ulya, én. Nagyon jó volt, egész jól bebarangoltuk az óvárost, voltunk a lett történelmi múzeumban, ami, bár nem sokat mondott el a lettekről, azért érdekes volt - Sam már picit unta a végén, túl sok volt neki Európából. :) Itt egy kicsit összevitáztunk Ulyával , mert válltig állította, hogy a magyar nyelv is az indoeurópai nyelvcsaládban foglal helyet, én meg válltig állítottam, hogy nem - de ezt nem tudtam alátámasztani, mert nem jutott eszembe, hogy hol is, hát itt most ledokumentálom: jegyezzétek meg, mi az uráli nyelvcsaládhoz tartozunk. A hasonló szavaknak (káposzta pl. oroszul is káposzta, sőt, ukránul is, meg sapka, meg a többi.... :) ), meg csak az az oka, hogy nekünk nem tetszett a hideg, így eljöttünk messzebb, így sok jövevényszó jött a nyelvünkbe, meg hát ezért van ilyen széles hangskálánk is - mindenki járt nálunk, mindenkitől tanultunk valamit. Na, amúgy nem vesztünk össze, csak nem jutottunk közös álláspontra, tudjátok, milyen ez, mikor nem tudod miről, de meg akarod győzni a másikat: itthon lecsekkoltuk, szerda este, íme egy kép az ötödikes nyelvtankönyvből: 

Jé, most nézem, a lívek is rokonaink - elvileg. Ugye ők eredetileg Kr. e. 2000-ben jöttek be, Észtország és Lettország területére. Hm, tehát nem csoda, hogy erre húz a szívem? :-)

No szóval, mi is történt itt még? Ja, este felszálltunk a Talsiba tartó buszra, ahol még nem sejtettük, hogy életünk legjobb és legeseménydúsabb couchsurfinges élménye felé vesszük az irányt - természetesen csak és kizárólag pozitív értelemben! Részletek... talán holnap. :D Elfáradtam....

Szerző: elzazi  2011.10.20. 19:47 Leave a comment

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr473318364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása