1. Szósz rántott halhoz

Hozzávalók: 

hagyma, répa, liszt, tej, tejföl, vegeta

A hagymát felvágjuk, megpirítjuk. A répát lereszeljük (elég csak egy marék reszelék, a többi mehet a salátába). Együtt olajon megpirítjuk őket. Első a hagyma, aztán a répa, majd hozzáadjuk a lisztet (hogy barnás / sárgarépás legyen), ezután jön rá a hideg vz. Adhatunk hozzá tejet vagy tejfölt, vegetát, ahogy tetszik. :)

2. PLOVS - rizseshús

Felszeljük a húst --> megsütjük olajban (ha disznóhús, előtte vízben is megfőzzük). Répát (lereszelve) és a vöröshagymát megpároljuk olajon. Kevés vízben megfőzzük a rizst, majd a húsra öntjük. Ha megfőtt a rizs, összekeverjük a répás hagymával, önthetünk még hozzá kevés paradicsomszószt is, s ízlés szerint fűszerezzük (adhatunk hozzá curryt, borsot, sót, vegetát, nagyon finom fokhagymával is!).

Szerző: elzazi  2011.11.01. 20:17 Leave a comment

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr1003345871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása