1. Szósz rántott halhoz
Hozzávalók:
hagyma, répa, liszt, tej, tejföl, vegeta
A hagymát felvágjuk, megpirítjuk. A répát lereszeljük (elég csak egy marék reszelék, a többi mehet a salátába). Együtt olajon megpirítjuk őket. Első a hagyma, aztán a répa, majd hozzáadjuk a lisztet (hogy barnás / sárgarépás legyen), ezután jön rá a hideg vz. Adhatunk hozzá tejet vagy tejfölt, vegetát, ahogy tetszik. :)
2. PLOVS - rizseshús
Felszeljük a húst --> megsütjük olajban (ha disznóhús, előtte vízben is megfőzzük). Répát (lereszelve) és a vöröshagymát megpároljuk olajon. Kevés vízben megfőzzük a rizst, majd a húsra öntjük. Ha megfőtt a rizs, összekeverjük a répás hagymával, önthetünk még hozzá kevés paradicsomszószt is, s ízlés szerint fűszerezzük (adhatunk hozzá curryt, borsot, sót, vegetát, nagyon finom fokhagymával is!).