Hi there,

today, I had a very very good day. :) First of all, I could sleep like 9 hours, and then, I also went to job - and then to Latvian lecture. I learnt some new verbs - with a lot of preps, but this is not a correct word for them, in English. Hungarian equivalent is: igekötő. Well, I have to say, the logic is totally different from that of German and Hungarian. :D Haha!

I've also been to Mērķis, helped a little bit and talked to Ilze and Klinta - it was very nice. It turned out that Klinta also wanted to be a volunteer but nobody wrote her back and she could not had the chance to do charity work abroad. Sometimes I realize, how lucky I am.

Later Solvita called us, it's bayrami, the biggest Muslim feast, and as Rafiq is also muslim and they have no relatives here to spend this time with, they called us, Fatih, and me. We had pizza, played a little bit with children, discussed a lot about history and politics with Rafiq and told what's new in our life and they also told, what's new in their lives. :))

Great night, great day it was and tmr swimming pool and Anete, oh yeah... :)))

Happiness, I'm coming...!!

To be continued....

Sziasztok,

csak egy rövid összefoglaló a napomról: reggel, lett óra, teli igekötőkkel, huh, teljesen más a logika, mint nálunk vagy akár a németben. Aztán délután voltam az ifiklubban, Klintával beszélgettem, aki szintén akart EVS-ben részt venni, csak nem válaszoltak vissza neki sehonnan - végül a napot Solvitánál zártuk, ahol pizzáztunk. :)) Jó kis nap volt és holnap még uszoda... áh... :))

Na ez a bejegyzés tényleg elég nyúlfarknyi lett, de még idebiggyesztek pár kulcsszót, amiről mindenképpen mesélni szeretnék Nektek:

+ Romāns
+ Bayrami

 

UI: frissítettem a képeket, nézegessétek! :)

 

Na úgy döntöttem, hogy ebben a bejegyzésben fejtem ki ezt bővebben - bocs előre is, de most csak magyarul.

Szóval Romāns. Ma - azaz aznap, tehát hétfőn - jött a lánya, Iveta, aki így szólt hozzám: 

- Beszélgess Apuval, kérlek, mindennap, mert nagyon ragaszkodik Hozzád! És én ezentúl ritkábban tudok jönni, mert máshol dolgozom...

Nagyon meghatódott állapotban volt már ő is, én is, és mondanom sem kell, nagyon jólestek a szavai. :)) Mindennap rádöbbenek, hogy van értelme annak, hogy itt vagyok, hiszen szeretnek az emberek, ahogy Dóri mondta: segítek másokon, mi kell még több?! Igen, ez így igaz. Csak sokszor vakok vagyunk és olyan emberektől várunk szeretetet, akiktől nem kaphatjuk azt meg - várunk a semmiért, és közben elszaladnak mellettünk életünk főszereplői. Összetévesztjük a lanyha érdeklődést az igazán mély kötődéssel, a felszínességet a barátsággal, és a hamisat az igazzal. EVS-em első három hónapját tehát azzal zárhatom, hogy eddig nem láttam a fától az erdőt - no, ne aggódjatok, most sem az erdőt látom, hanem rengeteg különböző fát, amelyet mindet ápolni kell, ám mindegyik más törődést igényel.

Voltam ma a Mērķisben is - nem volt semmi különös, a karácsonyi díszítést gyártottuk, és beszélgettünk arról, hogy milyen filmek vannak , amiket érdemes lehetne levetíteni a jövőbeli kis filmklubunkba - igazán semmi extra nem történt, egészen negyed 8-ig, mikor is Solvita hívott, hogy 10 percen belül ott vannak értünk (Fatihért és értem) a közeli kisbolt előtt - rohantam haza, Fatih be a boltba, csoki a gyerekeknek, Safijának és Ryannak, aztán irány a bolt előtt - Sendi, a babysitter felvett minket, - mondta, hogy két hete látott vasárnap Rigában, mikor stoppoltam - csak későn vett észre, és már nem tudott megállni, de szóljak neki, ha vasárnap haza kell érnem Rigából, mert ő is mindig akkor jön haza, és el tud hozni. :)) Yeah! 

Nagyon jó volt a pizza, nagyon fincsi volt. :) A rebarbara-szószos marhasültes gombás nagyon ízlett!

Pakisztánban hétfőn volt a Bayrami, Törökországban viszont már vasárnap. Ez a holdjárástól függ, és ez kb. a muszlim újévnek felel meg. Az emberek ilyenkor - régebben, de talán még most is - mindenféle jót csináltak a szegény emberekkel, illetve a szomszédaikkal, és ezen a napon összegyűlt az összes családtag - birkát, kecskét, vagy borjút öltek az új év tiszteletére. Aztán még egy kicsit beszélgettünk a gyerekekkel, Rafiqkal, kicsit politizáltunk is - meg elmesélte, hogy Indiából származik valójában, csak mikor létrehozták Pakisztánt - (1947-ben, ha jól emlékszem, de nem rémlik), ezt az országot tulajdonképpen a muszlimoknak hozták létre, ezért a családjának mennie kellett Indiából. Amúgy 3-féle indiai nyelvet is beszél: panjabit, urdut, és karshit? ez utóbbiban nem vagyok biztos. Nagyon érdekes volt és mondom, jó sokat beszélgettünk. Mesélt sok mindenről - többek között megtudtuk, hogy Solvita volt az egyik lett-angol tolmács a cégüknél, és ott ismerkedtek meg, 1994-ben.

Fantasztikus, felejthetetlen este volt, mint mindig... :))

Megbeszéltük, hogy mivel Fatihnak nincs téli kabátja - és szegény Solvita Apukája meghalt 2 éve, - így tudnak adni neki egy melegebb kabátot. Értsd: tényleg csak széldzsekije van.

De ez már a következő bejegyzés története... :) 

Szerző: elzazi  2011.11.07. 23:18 Leave a comment

Trackback address for this post::

https://lettlat.blog.hu/api/trackback/id/tr933362240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása